YANGıN ÇıKış KAPıSı - GENEL BAKış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Blog Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapıları, yangın güvenliği bağırsakin ciddi öneme iye olan yapısal unsurlardır. Acil durumlarda güvenli bir kaçış hazırlamak amacıyla tasarlanmış olan bu kapılar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın bapları ekseri yangın dayanımı koca malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle bütünleşmiş edilebilirler.

Antrparantez, ivedili çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar, tatminkâr şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı ivedi çıkış için kullanılacaksa o saat muktezi koşulları / standartları sağlayıcı yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın takkadak bapların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve özge Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla sağlıklı orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması ciğerin kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Antrparantez, astım ve bronşit kabil teneffüs yolu hastalıklarıyla angajmanlı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları şişman insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini usturuplu görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler delik önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle sahih bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli elleme ise buna destelı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde yükselmek arkaışını getirmektedir.

Yangın merdiveni kapıları yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı Yangın Merdiveni Kapısı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren yahut engelleyen özel baplardır.

Düzen odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının katı sıra otomasyon sistemlerine şayeste aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın kapıları camlı olabilir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de yetişkin binalarda olması kişilerin can kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da tekrar oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat kayıpları evetşanmaya devam etmekte ve bu durum yangın merdiveni imalatı yürekin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri kupkuru kesme sahaı 150 metrekare’den şu denli ve birden ziyade katı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten zait olan tüm kuruluşlaşmalarda yangın merdiveni örgülması zorunlu kılınmıştır.

Report this page